• Немате производи во кошничката.
Image Alt

Автор: Ангела Бошкоска

Да пишува и е омилена пасија, а кога не го прави тоа, веројатно разгледува изложби, гледа филмови и театарски претстави, чита статии (весници и списанија обавезно) или излегува со друштво. Уметноста, танцот, говорот на тело и сѐ друго што може да произлезе од човекот и е од особен интерес, а во животот се стреми да ги запознава, препознава и да пишува за луѓето и нивните големи и мали дела како новина за светот или да ги вметнува како ликови во своите книги.

Затоа што вашата уметност припаѓа во галерија, а не на инстаграм!

Затоа што вашата уметност припаѓа во галерија, а не на инстаграм!

Во организација на Europe House Skopje, Факултетот за ликовни уметности и Факултетот за драмски уметности,