• Немате производи во кошничката.
TOP
Image Alt

Author: Милан Мијалковиќ

Милан Мијаловиќ е роден во Скопје во 1982 година. Студирал архитектура во Скопје и Виена. Мијалковиќ ги локализира разгорените или латентни конфликти во рамките на одредено опкружување и работите со нив на продуктивен начин. Целта на неговата критичка пракса е да отвори други простори на перцепција.

Милан Мијалковиќ организираше и плати 10 работници на црно, од виенските улици, да се наместат

„Споменик за работникот“ започна со дизајнирање на целосно автоматизирана машина којашто надувува и исфрла балони.

Милан Мијалковиќ, австриско-македонски архитект, писател и уметник, постојано ја приспособува стилската алатка на говорот како

Милан Мијалковиќ од Македонија.