• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 01.08-07.08


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •01.08.2022
21:00 / ТЕАТАР / Кротењето на опаката / Предворје на Св. Софија / Охрид

ВТОРНИК • 02.08.2022
21:00 / МУЗИКА / Трио „Инсендио“, Чешка/ Црква св. Софија / Охрид

СРЕДА • 03.08.2022
21:00 / МУЗИКА / Пијано дуо – Охридско лето / Црква св. Софија / Охрид

ЧЕТВРТОК • 04.08.2022
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / CULT + ALT + REPEAT / МОФ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Star Wars & Makedonium – Exhibition / Македониумот / Крушево
21:00 / МУЗИКА / Далечниот лаеж на кучињата – Летно кин„ЛУКСУРИА“ Фламенко балет – Барселона, Шпанија / Антички театар Охрид
21:00 / ИЗЛОЖБА / ДРИАНТ ЗЕНЕЛИ DRIANT ZENELI „Трилогија: Под површината има уште една површина“ – Изложба Ekspozitë / Чифте Амам

ПЕТОК • 05.08.2022
21:00 / МУЗИКА / Квинтет „Виенска камерна симфонија“, Австрија / Црква Св. Софија / Охрид

САБОТА 06.08.2022
19:00 / TEATAР / Дуо гитари, Црна Гора – Охридско лето / Црква Св. Софија / Охрид

НЕДЕЛА • 07.08.2022
21:00 / МУЗИКА /Лука Дебарг – пијано, Франција / Црква св. Софија / ОхридКОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / ЛИТЕРАТУРА / 100 000 поети за промена
[во тек] / ДИЗАЈН / 18. Интернационална изложба на архитектурата во Венеција во 2023 година

ФЕСТИВАЛИ
03.09 / МУЗИКА / Здраво млади 12 / МКЦ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ