• Немате производи во кошничката.
TOP

ЕДНОСТАВНОСТА НЕ Е ЦЕЛ. ТАА Е ПРОДУКТ ОД ДОБРА ИДЕЈА И СКРОМНИ ОЧЕКУВАЊА


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Едноставноста не е цел. Таа е продукт од добра идеја и скромни очекувања.“ – Пол Ранд.

ПОНЕДЕЛНИК • 02.11.2020
/

ВТОРНИК • 03.11.2020
20:00 – 21:00 / OFFest 2020: Silvia Perez Cruz / Филхармонија / Скопјe

СРЕДА • 04.10.2020
20:00 – 21:30 / ТЕАТАР / Кец на десетка / МНТ / Скопје
20:00 – 21:00 / МУЗИКА / Гала оперски концерт / МОБ / Скопје

ЧЕТВРТОК • 05.10.2020
20:00 – хх:хх / МУЗИКА / Концерт / Кругови / Филхармонија / Скопје

ПЕТОК • 06.10.2020
/

САБОТА • 07.10.2020
19:00 – 20:00 / ТЕАТАР / Куклена претстава / Дванаесетте месеци / Театар за деца и младинци / Скопје

НЕДЕЛА • 08.10.2020
/


КОНКУРСИ

/

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Филип Бојковски [тема: Парадигма]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ