• Немате производи во кошничката.
Неделен културен информатор илустрација Андреј Павлов

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 05.09 -11.09


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •05.09.2022
20:00 / ФИЛМ / Согорување / Кинотека на С. Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавите жени на мојот народ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија

ВТОРНИК • 06.09.2022
18:00 / ФИЛМ / Случки во животот / Кинотека на С. Македонија
19:00 / ИЗЛОЖБА / Ерос – Луан Мулиќи / Чифте Амам
20:00 / ИЗЛОЖБА / Aкварели – Илија Маџаров / KИЦ
20:00 / ФИЛМ / Ефи Брист / Кинотека на С. Македонија
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Двојна експозиција – Игор Анѓелков / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавите жени на мојот народ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија

СРЕДА • 07.09.2022
13:00 / ИЗЛОЖБА / Жанр-сцени од колекцијата на Националната галерија / Мала станица
19:00 / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
20:00 / ИЗЛОЖБА / Апотеоза на пределот – Кирил Гегоски / Чифте Амам
20:00 / ФИЛМ / Русалиски обичаи во гевгелиско / Кинотека на С. Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавите жени на мојот народ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија

ЧЕТВРТОК • 08.09.2022
21:00 / ТЕАТАР / Мајсторот за спомени / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавите жени на мојот народ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија

ПЕТОК • 09.09.2022
12:00 / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / Фестивал ArtArea #6 / Буква
21:00 / ТЕАТАР / Мајсторот за спомени / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавите жени на мојот народ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија

САБОТА 10.09.2022
12:00 / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / Фестивал ArtArea #6 / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавите жени на мојот народ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија

НЕДЕЛА • 11.09.2022
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / Фестивал ArtArea #6 / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија
КОНКУРСИ
/

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ