• Немате производи во кошничката.
TOP

ЕДНОСТАВНОСТА НЕ Е ЦЕЛ. ТАА Е ПРОДУКТ ОД ДОБРА ИДЕЈА И СКРОМНИ ОЧЕКУВАЊА


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Едноставноста не е цел. Таа е продукт од добра идеја и скромни очекувања.“ – Пол Ранд.

ПОНЕДЕЛНИК • 05.09.2020
18:30 – 21:00 / ФИЛМ / Кино на отворено со Скопје ЗОО / Школка Градски Парк / Скопје
21:00 – 23:45 / ФИЛМ / А1 Drive-in Cinema! / Лиам Галагер: Како што беше / А1 Арена / Скопје

ВТОРНИК • 06.09.2020
/

СРЕДА • 07.09.2020
/

ЧЕТВРТОК • 08.10.2020
19:00 – 21:30 / ФИЛМ / МакеДокс Патувачко кино 2020 / Драчево / Скопје
11:00 – 13:00 / ЛИТЕРАТУРА / Book Display – Open Day at the Corner / American Corner Shtip / Штип
20:00 – 22:00 / [ОНЛАЈН] КОНЦЕРТ / Поле за игра / Македонска Филхармонија

ПЕТОК • 09.10.2020
19:00 – 21:30 / / ФИЛМ / МакеДокс Патувачко кино 2020 / Радишани / Скопје
20:00 – 21:15 / КОНЦЕРТ / Гала оперски концерт / Македонска Опера и Балет / Скопје


САБОТА • 10.10.2020
19:00 – 21:30 / ФИЛМ / МакеДокс Патувачко кино 2020 / Волково / Скопје
14:00 – 22:00 / [ОНЛАЈН] МУЗИКА / Skopje Vinyl Convention 2020 / Skopje Vinyl Convention

НЕДЕЛА • 11.10.2020
19:00 – 21:30 / ФИЛМ / МакеДокс Патувачко кино 2020 / Горна Матка / Скопје
20:00 – 23:00 / КОНЦЕРТ / Архангел – Таксират #22 / СЦ Борис Трајковски / Скопје


КОНКУРСИ

РОК 09.10.2020 / Zakuvaj svoj dizajn 2021

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Koста Пановски [тема: Парадигма]
Соработници: Моника Коцева, Александра Милошеска, Анастасија Милевска.

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ