• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 05.12 - 11.12.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 05.12 – 11.12


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •05.12.2022
19:30 / ТЕАТАР / Во мој стил / СУГС Гимназија ,,Раде Јовчевски-Корчагин”
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

ВТОРНИК • 06.12.2022
11:00 / ФИЛМ / ПРОЕКЦИЈА / Беласица / Кинотека на РС Македонија
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Две драми – Ева Камчевска / МКЦ
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Сара и други драми Катерина Момева / МКЦ
20:00 / ТЕАТАР / Спасени / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

СРЕДА • 07.12.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Весник поезија – Матеј Богдановски / Ла Кања
20:00 / ТЕАТАР / Изложба на Владимир Георгиевски / Музеј на град Скопје
20:00 / ТЕАТАР / Спасени / МКЦ
20:00 / TEATAР / Едвард раце – ножици / Театар за деца и младинци
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

ЧЕТВРТОК • 08.12.2022
18:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Градот Вабу и потрагата на Нави – Симона Јованоска / Детски креативен центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Владимир Георгиевски / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

ПЕТОК • 09.12.2022
20:00 / ТЕАТАР / Процес / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Владимир Георгиевски / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

САБОТА 10.12.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
20:00 / ТЕАТАР / Мојот маж / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Дон Кихот – Лудвиг Минкус / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Владимир Георгиевски / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ


НЕДЕЛА • 11.12.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Владимир Георгиевски / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ