• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 06.06-12.06


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •06.06.2022
19:19 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Среќен мртовец / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ВТОРНИК • 07.06.2022
19:00 / ФИЛМ / По љубовта / Кинотека на С Македонија
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Денот на црвот / Градска Библиотека Браќа Миладиновци
19:19 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Конески како тестамент / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Оклоп / Буква
20:00 / МУЗИКА / РЕФЛЕКСИЈА / Национална опера и балет
20:00
/ ИЗЛОЖБА / Цртање приказни / МКЦ
21:00 / ФИЛМ / Прва вечер од Официјалната селекција на краткометражни филмови / Кинотека на С Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

СРЕДА • 08.06.2022
18:30 / ФИЛМ / Претпоследниот / Кинотека на С Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ЧЕТВРТОК • 09.06.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Годишна завршна изложба / Дсулуд Лазар Личеноски
20:00 /
МУЗИКА / Звукот на идната генерација / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ПЕТОК • 10.06.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

САБОТА • 11.06.2022
20:30 / ИЗЛОЖБА / ПРОМОЦИЈА / Печат -графичка мапа / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

НЕДЕЛА • 12.06.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин АмамКОНКУРСИ
[во тек] / ОТВОРЕН ПОВИК ЗА СКАЛА ГАЛЕРИСКА ИЗЛОЖБА #5! / Скала магазин
[во тек] / ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ДИЗАЈН НА ТРГОВСКА МАРКА ЗА УСЛУГИ И ПРОИЗВОДИ НА СОЦИЈАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА / Поддршка и Центар за социјални претпријатија

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ