• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 07.11 - 13.11.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 07.11 – 13.11


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •07.11.2022
19:19 / МУЗИКА / Saxophone recital / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ

ВТОРНИК • 08.11.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Beauty spot II – Иван Аџиевски / КСП Центар – Јадро
20:00 / МУЗИКА / Ода на Радоста – Дино Имери, пијано / Филхармонија
20:00 / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Beauty spot II – Иван Аџиевски / КСП Центар – Јадро

СРЕДА • 09.11.2022
12:00 / ИЗЛОЖБА / Отворање на студентска уметничка изложба – Лазар Личеноски / Куќа – музеј Лазар Личеноски
20:00 / МУЗИКА / Монолог на тагата / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Beauty spot II – Иван Аџиевски / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин

ЧЕТВРТОК • 10.11.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
20:00 / ТЕАТАР / Мој термин / МНТ
20:00 / ТЕАТАР / Вернисаж / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Вида / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Beauty spot II – Иван Аџиевски / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин

ПЕТОК • 11.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / Мојот маж / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Кавалерија рустиканаПјетро Маскaњи / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Beauty spot II – Иван Аџиевски / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје

САБОТА 12.11.2022
20:00 / ТЕАТАР / Мојот маж / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Beauty spot II – Иван Аџиевски / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје

НЕДЕЛА • 13.11.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Beauty spot II – Иван Аџиевски / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град СкопјеКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ