• Немате производи во кошничката.
TOP

МОЖЕ ДА СЕ КОМУНИЦИРА НА МНОГУ НАЧИНИ. СО БОЈА, ТЕКСТУРА, ЗВУК… ДУРИ И СО ЗБОРОВИ


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Може да се комуницира на многу начини. Со боја, текстура, звук… дури и со зборови“ – Дејвид Карсон.

ПОНЕДЕЛНИК • 07.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / Везење во камен / Моника Мотеска / Чифте амам / Скопје

ВТОРНИК • 08.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / Везење во камен / Моника Мотеска / Чифте амам / Скопје
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
18:00 – 21:00 / [ОНЛАЈН] ЛИТЕРАТУРА / Екнига: инКВИЗиција, Смелллост, Тимобајл / ИТИ
20:00 – 22:00 / [ОНЛАЈН] ПРОМОЦИЈА / E-book with Theater Plays / Миа Ефремова

СРЕДА • 09.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / Везење во камен / Моника Мотеска / Чифте амам / Скопје
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
12:30 – 15:30 / [ОНЛАЈН] ЛИТЕРАТУРА / E-book: PLRD Reviews, impressions, reflections / ИТИ
18:00 – 19:00 / [ОНЛАЈН] ДИСКУСИЈА / Визуелната уметница Верица Ковачевска во разговор со кураторката Јованка Попова Перформанси / Видео – уметност
19:00 – 22:00 / [ОНЛАЈН] ЛИТЕРАТУРА / Екнига: Сирота мала богата драма – 11 кратки драми / ИТИ
19:00 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ПРОМОЦИЈА / Прирачник за проучување на природата / Кирил Арсовски – Пржо
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / Дита Старова Ќерими / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 1 / Скопје

ЧЕТВРТОК • 10.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / Везење во камен / Моника Мотеска / Чифте амам / Скопје
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
10:00 – xx:xx / ИЗЛОЖБА / Нови пејзажи – архив на реалноста / Роберт Јанкулоски / Мала Станица / Скопје
10:00 – xx:xx / ИЗЛОЖБА / Капсид i²0 / Дарко Комненовиќ / Мала станица / Скопје
20:00 – хх:хх / [ОНЛАЈН] КОНЦЕРТ / Филхармонија за Филхармонија / Филхармонија
14:00 – 20:00 / ИЗЛОЖБА / Детал / Дарко Попов / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 2 / Скопје
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / Дита Старова Ќерими / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 1 / Скопје

ПЕТОК • 11.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / Везење во камен / Моника Мотеска / Чифте амам / Скопје
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
14:00 – 20:00 / ИЗЛОЖБА / Детал / Дарко Попов / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 2 / Скопје
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / Дита Старова Ќерими / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 1 / Скопје

САБОТА • 12.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / Везење во камен / Моника Мотеска / Чифте амам / Скопје
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
14:00 – 17:00 / [ОНЛАЈН] ЛИТЕРАТУРА / In Search of Lost Director / ИТИ
14:00 – 20:00 / ИЗЛОЖБА / Детал / Дарко Попов / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 2 / Скопје
14:00 – 00:00 / [ОНЛАЈН] ЛИТЕРАТУРА / E-book: Theater Comics (Retrospective 1997-2020) / ИТИ
15:00 – 00:00 / [ОНЛАЈН] ЛИТЕРАТУРА / Резиме 2013/2020 / ИТИ
19:00 – 20:00 / ТЕАТАР / Куклена претстава / Јованче и Марика / Театар за деца и младенци / Скопје
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / Дита Старова Ќерими / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 1 / Скопје

НЕДЕЛА • 13.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / Везење во камен / Моника Мотеска / Чифте амам / Скопје
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
14:00 – 20:00 / ИЗЛОЖБА / Детал / Дарко Попов / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 2 / Скопје
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / Дита Старова Ќерими / ЈУ Културно Информативен Центар / Изложбениот салон – Империјал 1 / Скопје


КОНКУРСИ

РОК 10.01.2021 / Меѓународен поетски конкурс „Антево слово 20/21“


ФЕСТИВАЛИ

/

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Анастасија Милевска [тема: Припадност]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ