• Немате производи во кошничката.
TOP

ЕДНОСТАВНОСТА НЕ Е ЦЕЛ. ТАА Е ПРОДУКТ ОД ДОБРА ИДЕЈА И СКРОМНИ ОЧЕКУВАЊА


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Едноставноста не е цел. Таа е продукт од добра идеја и скромни очекувања.“ – Пол Ранд.

ПОНЕДЕЛНИК • 09.11.2020
20:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3тои интернационално графичко бинале 2020 / ДЛУМ

ВТОРНИК • 10.11.2020
12:00 – 15:00 / ИЗЛОЖБА / Мојот град-моја радост / Млади ХАБ / Скопје
19:00 – 20:30 / КОНЦЕРТ / OFFest 2020: Kayhan Kalhor & Erdal Erzincan / Филхармонија / Скопје
20:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3тои интернационално графичко бинале 2020 / ДЛУМ

СРЕДА • 11.11.2020
19:00 – 22:00 / КОНЦЕРТ / Today It’s All About Jazz vol.4 / Филхармонија / Скопје
20:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3тои интернационално графичко бинале 2020 / ДЛУМ

ЧЕТВРТОК • 12.11.2020
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / И тело и душа / Филхармонија / Скопје
20:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3тои интернационално графичко бинале 2020 / ДЛУМ

ПЕТОК • 13.11.2020
20:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3тои интернационално графичко бинале 2020 / ДЛУМ

САБОТА • 14.11.2020
19:00 – 20:00 / ТЕАТАР / Тоби / Куклена претстава / Театар за деца и младинци / Скопје
20:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3тои интернационално графичко бинале 2020 / ДЛУМ


НЕДЕЛА • 15.11.2020
20:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3тои интернационално графичко бинале 2020 / ДЛУМ


КОНКУРСИ

/

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Филип Бојковски [тема: Парадигма]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ