• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 10.10 - 16.10.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 10.10 – 16.10


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •10.10.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ВТОРНИК • 11.10.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

СРЕДА • 12.10.2022
18:00 / ИЗЛОЖБА / Сите наши солзи / Мала станица
19:30 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Има и такви денови – Моника Стојановска / Буква
20:00 / МУЗИКА / Далга / Филхармонија
20:00 / ФИЛМ / Summer of soul – Skopje Jazz Festival / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ


ЧЕТВРТОК • 13.10.2022
19:00 /ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Земја во нашите џебови – Невена Алексовски / PrivatePrint
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Брашно во вените – Игор Штикс / Кинотека на С. Македонија
19:00 / ТЕАТАР / Супербајкастично / Театар за деца и младинци
20:00 / ТЕАТАР / Куќа на духови ( Дневникот на лудиот 3 ) / Социјален центар Дуња
20:00 / ИЗЛОЖБА / Зад кулисите – Александар Томовски / МКЦ
23:00 / МУЗИКА / Zulu 3.4 – Skopje Jazz Festival / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ПЕТОК • 14.10.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Decennium – Студентска изложба – Skala School / Public room

23:00 / МУЗИКА / Abacaxi | Taxi Consilium- Skopje Jazz Festival / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек]/ ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

САБОТА 15.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / Лагата / МНТ
00:00 / МУЗИКА / New Future City Radio- Skopje Jazz Festival / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

НЕДЕЛА • 16.10.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Јас сум дух – Иван Петрушевски – Флим / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУКОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / Kонкурс за годишната стрип награда „ЛИФТ“ #5 / Издавчка куќа Темплум
[во тек] / ДИЗАЈН / МОТ – Повик за учество на домашни продукции / MКЦ

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ