• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 11.07-17.07


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •11.07.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ВТОРНИК • 12.07.2022
12:00 / ФИЛМ / Креветот во кој спиеш – Cinedays / МКЦ кино Фросина
14:00 / ФИЛМ / Мастерклас со Џон Џост: Што е филм? – Cinedays / МКЦ кино Фросина
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Речникот на хомонимите во македонскиот јазик / КИЦ
19:00 / ФИЛМ / ЛИТЕРАТУРА / Зофовиот грч – Cinedays / Џебно кино МКЦ
20:10 / ФИЛМ / ЛИТЕРАТУРА / Хрватскииот панк и новиот бран – Cinedays / Џебно кино МКЦ
20:30 / ФИЛМ / Одлука за заминување – Cinedays / кино кров – ГТЦ
20:30 / ФИЛМ / Крпеница – Cinedays / Летно кино
21:00 / ФИЛМ / Перики – Cinedays / Парк МКЦ
21:00 / ФИЛМ / Злосторства на иднината – Cinedays / Авто кино – Водно
21:15 / ФИЛМ / Лихвар – Cinedays / Парк МКЦ
22:30 / ФИЛМ / Тори и ЛокитаCinedays / Кино Милениум
22:30 / ФИЛМ / Рез – Cinedays / Летно кино
23:30 / ФИЛМ / Како го дозволивте ова?Cinedays / Парк МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

СРЕДА • 13.07.2022
20:30 / ФИЛМ / Вера сонува за морето -Cinedays / кино кров – ГТЦ
20:30 / ФИЛМ / Други луѓе – Cinedays / Летно кино
21:00 / ФИЛМ / Синиот час – Cinedays / Парк МКЦ
21:20 / ФИЛМ / P.M.H – Cinedays / Парк МКЦ
22:30 / ФИЛМ / БлискиотCinedays / Кино Милениум
22:30 / ФИЛМ /Душевна кујна – Cinedays / Летно кино
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ЧЕТВРТОК • 14.07.2022
19:30 / ИЗЛОЖБА / Прошетка низ изложбата за XVI награда Денес 2022 / Национална галерија
20:30 / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ
21:00 / ФИЛМ / Нема да си сама -Cinedays / кино кров – ГТЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ПЕТОК • 15.07.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
20:00 / МУЗИКА / Јубилеј >>> 30 години Диџеј Мирко Попов / МКЦ
21:00 / МУЗИКА / Нов Здив / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

САБОТА 16.07.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / ПРОМОЦИЈА / Чарли Бенг на Никола Панов / Амок радио
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

НЕДЕЛА • 17.07.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
КОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ