11 ОБУКИ ЗА ДИЗАЈН + УМЕТНОСТ

уписите се во тек! почеток: 25 март
  • No products in the cart.
Неделен културен информатор илустрација Андреј Павлов Скала

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 12.09 -18.09


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •12.09.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Согорува10 години ЈАДРО- сè уште оправдано присутни / КСП Центар -Јадро
20:00 / ИЗЛОЖБА / Темплум, Сказнувалка и Чудна шума на Фестивал на книгата 2022 / Спортски Центар Борис Трајковски
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија

ВТОРНИК • 13.09.2022
18:00 / ИЗЛОЖБА / РЕТРОСПЕКТИВНА ИЗЛОЖБА НА СИМОН УЗУНОВСКИ ВО МСУ – СКОПЈЕ / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија

СРЕДА • 14.09.2022
10:30 / ИЗЛОЖБА / Настан за презентирање на резултати од проектот „Гејмификациски алатки за младинско учење“ / Баница 1
18:30 / ИЗЛОЖБА / Book Club во Europe House Skopje! / Europe House Skopje
20:00 / ИЗЛОЖБА / Промоција на „Вечерен автобус“ од Стефан Алијевиќ! / La Kaña
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија


ЧЕТВРТОК • 15.09.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
20:00 / МУЗИКА / СЛАВЕЈОТ ОД ГАЛИЧНИК – Концерт на Танец и пријателите во чест на Александар Сариевски / Macedonian Opera and Ballet
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија

ПЕТОК • 16.09.2022
16:00 / ИЗЛОЖБА / Омнибустопија IV / Младински Културен Центар
19:00 / ИЗЛОЖБА / Printed Edition / GRAL Galerija
20:00 / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ

САБОТА 17.09.2022
16:00 / ИЗЛОЖБА / Омнибустопија IVi / Младински Културен Центар
20:00 / МУЗИКА / Концерт на најубавите македонски евергрини / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Will you tell them? by Jovan Josifovski / Студио PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар


НЕДЕЛА • 18.09.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен ЦентарКОНКУРСИ
/

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ