• Немате производи во кошничката.
TOP

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 12-18.07
Не е проблем да се предава за слободата, проблем е како да бидеме слободни! – Стефан Сидовски – Сидо

[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК • 12.07.2021
20:00 / ИЗЛОЖБА / Напречно црвено низ празното / Марина Цветановска Мартиновска / КИЦ
21:00 / ФИЛМ / The Superdeep / Скопско лето [Кафе кино] 2021 / Кинотека на Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ

ВТОРНИК • 13.07.2021
18:00 / ТЕАТАР / Трнорушка / Центар за култура
20:00 / ИЗЛОЖБА / Лица, зборови, светови / Никола Јовановиќ / Буква
20:30 / ТЕАТАР / Кармен / Скопско лето 2021 / Сули ан
21:00 / ФИЛМ / Твист / Скопско лето [Кафе кино] 2021 / Кинотека на Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ

СРЕДА • 14.07.2021
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / Помалку измамени / Александар Михајловиќ / Буква
20:00 / ИЗЛОЖБА / Домашна работа / Кристина Божурска / Јадро
20:00 / КОНЦЕРТ / Kletztango and beyond / Дуо Тренев & Вајс / Скопско лето 2021 / ЕНДАВА
21:00 / ФИЛМ / Сеќавања од Италија / Скопско лето [Кафе кино] 2021 / Кинотека на Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ

ЧЕТВРТОК • 15.07.2021
20:30 / ТЕАТАР / Не ми го чепкај пивото! / НУ Центар за Култура „Ацо Шопов”
20:30 / ТЕАТАР / Сирота мала богата драма во Кратово / Скопско лето 2021 / Сули ан
23:00 / МУЗИКА / Bella Technika / Cinedays [cinEmusic] / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ

ПЕТОК • 16.07.2021
21:00 / КУЛТУРА / Македонски визуелни уметници: Јане Чаловски / Буква
20:30 / КОНЦЕРТ / Мелем песна / Танец / Скопско лето 2021 / Сули ан
23:00 / МУЗИКА / Dina Jashari / Cinedays [cinEmusic] / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ

САБОТА • 17.07.2021
18:00 / ИЗЛОЖБА / Прекрасните убавини на старите куќи / Валдета Ибиши / НУ Центар за Култура „Кочо Рацин” / Кичево
12:00 / ФИЛМ / Werckmeister Harmonies / Cinedays / МКЦ
15:00 / КУЛТУРА / Мастерклас: Бела Тар / Cinedays / МКЦ
23:00 / МУЗИКА / Svemirko / Cinedays [cinEmusic] / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦ

НЕДЕЛА • 18.07.2021
21:00 / ФИЛМ / Шарлатан / Скопско лето [Кафе кино] 2021 / Кинотека на Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Од ѕид до платно / Дејан Давчевски / МКЦКОНКУРСИ

РОК 30.07.2021 / МакеДокс
РОК 20.08.2021 / Антево перо


ФЕСТИВАЛИ


15/21.07 / Филм фактор 20 / Cinedays
21.06/30.07 / Скопско лето
12.07/08.08 / Охридско лето
13/14.08 / Д Фестивал
15/21.08 / Здраво Млади
03/04.09 / BOSH Festival

 ____
ПРИГОТВИЈА


Уредник на рубрика: Анастасија Милевска
Илустрација: Андреј Павлов [Тема: Слобода]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ