• Немате производи во кошничката.
TOP

ЕДНОСТАВНОСТА НЕ Е ЦЕЛ. ТАА Е ПРОДУКТ ОД ДОБРА ИДЕЈА И СКРОМНИ ОЧЕКУВАЊА


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Едноставноста не е цел. Таа е продукт од добра идеја и скромни очекувања.“ – Пол Ранд.

ПОНЕДЕЛНИК • 12.10.2020
/

ВТОРНИК • 13.10.2020
21:00 – 22:00 / КОНЦЕРТ / Дактили / МКЦ / Скопје
19:00 – хх:хх / ЛИТЕРАТУРА / Промоција на збирката раскази „Класифицирано“ / Лилјана Пандева / МКЦ / Скопје
12:00 – хх:хх / ИЗЛОЖБА / Изложба на ракотворби / Музеј на македонската борба / Скопје

СРЕДА • 14.10.2020
20:00 – 21:30 / ТЕАТАР / Говорна мана / МНТ / Скопје
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / 39. Skopje Jazz Festival / Македонска Опера и Балет / Скопје
19:00 – 22:00 / [ОНЛАЈН] ЛИТЕРАТУРА / Сирота мала богата драма / ИТИ

ЧЕТВРТОК • 15.10.2020
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / 39. Skopje Jazz Festival / Македонска Опера и Балет / Скопје

ПЕТОК • 16.10.2020
19:00 – 00:00 / ИЗЛОЖБА / ПАРАДИГМА / Џолев и уметностите / Public Room / Скопје
20:00 – 21:30 / ТЕАТАР / Говорна мана / МНТ / Скопје
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / 39. Skopje Jazz Festival / Македонска Опера и Балет / Скопје


САБОТА • 17.10.2020
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / 39. Skopje Jazz Festival / Македонска Опера и Балет / Скопје
20:00 – 21:00 / ЛИТЕРАТУРА / Промоција на „АПТEКА“ / Ивана Харикли / МКЦ / Скопје

НЕДЕЛА • 18.10.2020
21:00 – 23:30 / КОНЦЕРТ / YOUTH FOR SKOPJE 2.1. / The Local Blue, Изложба на Тања Вукобрат / Ла Кања / Скопје


КОНКУРСИ

/

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Филип Бојковски [тема: Парадигма]
Соработници: Моника Коцева, Александра Милошеска, Анастасија Милевска.

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ