• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 13.06-19.06


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •13.06.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ВТОРНИК • 14.06.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Голема завршна изложба / ДСУЛУД Лазар Личеноски
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕТПРЕМИЕРА / Вернисаж / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Шехерезада / Национана опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

СРЕДА • 15.06.2022
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / Бестрашниот / Буква
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / Промоција на прирачник по драмска уметност / Јавна соба
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / Вернисаж / Драмски театар
21:00 / ТЕАТАР / Мајсторот за спомени / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ЧЕТВРТОК • 16.06.2022
12:00 / ИЗЛОЖБА / Омаж за Омер Калеши / Чифте амам
20:00 / ТЕАТАР / Упм (Уметност – политика – мудрост) / МКЦ
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Заследи ме / МКЦ
21:00 /
ТЕТАР / Глумици / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ПЕТОК • 17.06.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

САБОТА • 18.06.2022
19:00 / ТЕАТАР / Гол живот / МКЦ
20:30 / ЛИТЕРАТУРА / Поетска епизода #1 | Новите деца во градот / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

НЕДЕЛА • 19.06.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин АмамКОНКУРСИ
[во тек] / ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ДИЗАЈН НА ТРГОВСКА МАРКА ЗА УСЛУГИ И ПРОИЗВОДИ НА СОЦИЈАЛНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА / Поддршка и Центар за социјални претпријатија
[во тек] / ART GAMES / МКЦ

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ