• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 14.11 - 20.11.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 14.11 – 20.11


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •14.11.2022
20:00 / TEATAR / Кец на десетка / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Студентска уметничка изложба инспирирана од ликот и делото на Лазар Личеноски / Куќа Музеј Лазар Личеноски

ВТОРНИК • 15.11.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Дијагноза – Драги Неделчевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Студентска уметничка изложба инспирирана од ликот и делото на Лазар Личеноски / Куќа Музеј Лазар Личеноски

СРЕДА • 16.11.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Пејзажи – Дејан Иванов-Маргуш / КИЦ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Арткризија – Игор Настевски – рециклирана фотографија / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам

ЧЕТВРТОК • 17.11.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Mелек – аудио-визуелна инсталација – Адем Салиу / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Така зборуваше Гертруда / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи – Дејан Иванов-Маргуш / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Студентска уметничка изложба инспирирана од ликот и делото на Лазар Личеноски / Куќа Музеј Лазар Личеноски
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам


ПЕТОК • 18.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / 60-та изведба – Кец на десетка / МНТ
20:00 / ТЕАТАР / Така зборуваше Гертруда / Драмски театар
20:00 / ИЗЛОЖБА / Места на дарежливост -трансформативни станици / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи – Дејан Иванов-Маргуш / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Mелек – аудио-визуелна инсталација – Адем Салиу / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам

САБОТА 19.11.2022
20:00 / ТЕАТАР / Чудесна терапија / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Пепелашка – Сергеј Прокофјев / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи – Дејан Иванов-Маргуш / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Места на дарежливост -трансформативни станици / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Mелек – аудио-визуелна инсталација – Адем Салиу / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам

НЕДЕЛА • 20.11.2022
14:00 / ТЕАТАР / Чувари на планетата – детcка театарска претстава / Јавна соба
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Флукс – Ана Трајковска, Ивана Самандова / Музеј на град Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи – Дејан Иванов-Маргуш / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Места на дарежливост -трансформативни станици / КСП Центар – Јадро
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Mелек – аудио-визуелна инсталација – Адем Салиу / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амамКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ