• Немате производи во кошничката.
TOP

КАЈ УМЕТНОСТА ИМА ПОТРЕБА ОД ВИСТИНА, НЕ ОД ИСКРЕНОСТ


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Кај уметноста има потреба од вистина, не од искреност.“ – Казимир Малевич.

ПОНЕДЕЛНИК • 16.11.2020
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / CreArt 2020 / Ана Ивановска и Ирене Тамањоне / КИЦ / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

ВТОРНИК • 17.11.2020
21:00 – 23:00 / [ОНЛАЈН] КОНЦЕРТ / [Dead stream] Transhunter и Ambroz / МКЦ
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / CreArt 2020 / Ана Ивановска и Ирене Тамањоне / КИЦ / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

СРЕДА • 18.11.2020
19:00 – 20:00 / ТЕАТАР / Што е силеџија? / Театар за деца и младинци / Скопје
20:00 – хх:хх / ТЕАТАР / Влези не се соблакај / МНТ / Скопје
хх:хх – хх:хх / ИЗЛОЖБА / CreArt 2020 / Ана Ивановска и Ирене Тамањоне / КИЦ / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

ЧЕТВРТОК • 19.11.2020
19:00 – 20:00 / ТЕАТАР / Што е силеџија? / Театар за деца и младинци
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

ПЕТОК • 20.11.2020
20:00 – 21:30 / ФИЛМ / Кино-клуб: „Штитеник“ / Кинотека на Северна Македонија / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

САБОТА • 21.11.2020
17:00 – 19:30 / ТЕАТАР / ДНЕВНИКОТ НА ЛУДИОТ I и II / Николај Гогољ и Лу Син (монодрама маратон) / Социјален центар ДУЊА
20:00 – 22:30 / [ОНЛАЈН] ФЕСТИВАЛ / Визија Фест 2020
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија


НЕДЕЛА • 22.11.2020
19:00 – 21:00 / КОНЦЕРТ / ИЗЛОЖБА / Youth for Skopje 2.2 / Ла Кања / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија


КОНКУРСИ

/


ФЕСТИВАЛИ

21.11.2020 / Визија Фест 2020

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Ана Рунчева [тема: Extension]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ