• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 18.07-24.07


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •18.07.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

ВТОРНИК • 19.07.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Лицата на Европа – Александар Кондев / Еurope House Skopje
20:00 / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

СРЕДА • 20.07.2022
20:30 / МУЗИКА / Концерт на квартет флејти Аулос / Даут Пашин Амам
20:30 / ФИЛМ / Beach Film Festival / Амфитеатар св. Софија / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

ЧЕТВРТОК • 21.07.2022
20:30 / ФИЛМ / Beach Film Festival / Плажа Славија / Лапидариум / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

ПЕТОК • 22.07.2022
20:30 / МУЗИКА / New Ways! – Western Balkans Youth Orchestra on tour / Национална опера и балет
20:30 / ФИЛМ / Beach Film Festival / Плажа Славија / Лапидариум / Охрид
21:00 / МУЗИКА / ФИЛМ / Новиот саундтрак на Бикини Мун / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

САБОТА 23.07.2022
11:00 / ФИЛМ / Beach Film Festival / Плажа Славија / Лапидариум / Охрид
20:30 / МУЗИКА / За Скопје со љубов / Сули Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

НЕДЕЛА • 24.07.2022
11:00 / ФИЛМ / Beach Film Festival / Плажа Славија / Лапидариум / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Не е ниту сон – Владимир Илиевски / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ
КОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Дејан Ичев

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ