• Немате производи во кошничката.
неделен културен информатор

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 19.09 -25.09


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •19.09.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ВТОРНИК • 20.09.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Аd Astra – Валмир Азири / Чифте амам
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Метафора: поглед зад огледалата / Буква
20:00 / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Сето време е сето време / Кинотека на С. Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

СРЕДА • 21.09.2022
20:00 / МУЗИКА / Рита – Гаетано Доницети / Национална Опера и Балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ


ЧЕТВРТОК • 22.09.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА /  Natura in Vita/Vita in Natura – Јана Луловска / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ПЕТОК • 23.09.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
20:00 / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
20:00 / МУЗИКА / Крај Вардарот џез / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

САБОТА 24.09.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

НЕДЕЛА • 25.09.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУКОНКУРСИ
/

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ