• Немате производи во кошничката.
TOP

ЕДНОСТАВНОСТА НЕ Е ЦЕЛ. ТАА Е ПРОДУКТ ОД ДОБРА ИДЕЈА И СКРОМНИ ОЧЕКУВАЊА


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Едноставноста не е цел. Таа е продукт од добра идеја и скромни очекувања.“ – Пол Ранд.

ПОНЕДЕЛНИК • 19.10.2020
18:00 – хх:хх / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / „Детето во снегот“ / Ресторан Umbrella / Скопјe

ВТОРНИК • 20.10.2020
20:00 – 21:00 / ТЕАТАР / Партија Реми / Драмски Театар / Скопје
20:00 – 21:30 / ТЕАТАР / Кец на десетка / МНТ / Скопје
20:00 – 21:30 / МУЗИКА / DMM2020 Втора сезона / Season two / Музеј на македонската борба / Скопје
21:00 – 22:15 / ТЕАТАР / Кожурец / МКЦ / Скопје


СРЕДА • 21.10.2020
12:00 – хх:хх / ЛИТЕРАТУРА / Промоција на книга за деца: „Весела детска вртелешка“ / Дом на Култура „Кочо Рацин“ / Скопје
19:00 – 20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / „Скриени желби, немирни патувања“ / Владимир Јанковски / Кинотека на Северна Македонија / Скопје
20:00 – 21:30 / МУЗИКА / DMM2020 S2E4: ConTemporaRies/ Современици- концерт на ансамблот ConTempora / Музеј на македонската борба / Скопје
20:00 – 22:00 / [ОНЛАЈН] ПРОМОЦИЈА / „DANZAS“ / Танците на „Куарем квартет“

ЧЕТВРТОК • 22.10.2020
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / Per Aspera Ad Astra / Филхармонија / Скопје

ПЕТОК • 23.10.2020
20:00 – 23:00 / КОНЦЕРТ / Страјк / Таксират #22 / СЦ Борис Трајковски / Скопје

САБОТА • 24.10.2020
13:00 – 14:15 / ТЕАТАР / Мјузикл: Убавицата и Ѕверот / Школка Градски Парк / Скопје
21:00 – 22:00 / КОНЦЕРТ / ПРОМОЦИЈА / „Мирно лето“ / Александар Велики / МКЦ / Скопје

НЕДЕЛА • 25.10.2020
/


КОНКУРСИ

/

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Елена Стојковска [тема: Парадигма]
Соработници: Моника Коцева, Александра Милошеска, Анастасија Милевска.

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ