11 ОБУКИ ЗА ДИЗАЈН + УМЕТНОСТ

уписите се во тек! почеток: 25 март
  • No products in the cart.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 20.06-26.06


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •20.06.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ВТОРНИК • 21.06.2022
20:00 / ФИЛМ / Прва летна кино недела / МСУ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Изложба на Слободан Радојковиќ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

СРЕДА • 22.06.2022
19:00 / ФИЛМ / Шок доктрината / Социјлен центар Дуња
20:00 / ФИЛМ / Прва летна кино недела / МСУ
20:30 / ТЕАТАР / Нема да биде крај на светот / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Слободан Радојковиќ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ЧЕТВРТОК • 23.06.2022
20:00 / ФИЛМ / Прва летна кино недела / МСУ
21:00 /
ИЗЛОЖБА / Денес / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Слободан Радојковиќ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

ПЕТОК • 24.06.2022
20:00 / ТЕАТАР / Последната лента на Крап / МНТ
20:00 / ФИЛМ / Прва летна кино недела / МСУ
21:00 / МУЗИКА / Лудориите на Чаплин / Градски парк
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Слободан Радојковиќ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

САБОТА • 25.06.2022
19:00 / ТЕАТАР / Тоби / Театар за деца и младинци
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Слободан Радојковиќ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам

НЕДЕЛА • 26.06.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изложба на Слободан Радојковиќ / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин АмамКОНКУРСИ
[во тек] / 14. Биенале на млади уметници на тема Будења / МСУ

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Гаја Смилевска

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ