• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 22.08 -28.08


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •22.08.2022
20:30 / ФИЛМ / Босански бродвеј – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
20:30 / ФИЛМ / Заложна куќа – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
21:00 / ФИЛМ / По течението на зборот – 13,MakeDox / Куршумли Ан
21:00 / ФИЛМ / Вознемирена земја – 13,MakeDox / Куршумли Ан
22:30 / ФИЛМ / Животворна куќа – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
23:00 / ФИЛМ / На крајот од патот – 13,MakeDox / Куршумли Ан
23:00 / ФИЛМ / Ведет – 13,MakeDox / Куршумли Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Инфлуенсери / МКЦ

ВТОРНИК • 23.08.2022
14:30 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Кино Манаки / Битола
18:30 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Голема сала на Центар за култура / Битола
20:30 / ФИЛМ / Земја што се крева и спушта – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
20:30 / ФИЛМ / 5 сонувачи и 1 коњ – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
21:00 / ФИЛМ /Меморија – 13,MakeDox / Куршумли Ан
21:00 / ФИЛМ / Невидливи демони – 13,MakeDox / Куршумли Ан
22:30 / ФИЛМ / Бабушка – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
22:30 / ФИЛМ / Мојот непознат воин – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
23:00 / ФИЛМ / Бато небо – пеења за боговите – 13,MakeDox / Куршумли Ан
23:00 / ФИЛМ / Рај – 13,MakeDox / Куршумли Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Инфлуенсери / МКЦ

СРЕДА • 24.08.2022
11:00 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Кино Манаки / Битола
18:30 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Голема сала на Центар за култура / Битола
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / Чекална / МКЦ
20:30 / ФИЛМ / Пилињата вирусот и ние – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
21:00 / ФИЛМ / Стадо – 13,MakeDox / Куршумли Ан
21:00 / ФИЛМ / Летни ноќи – 13,MakeDox / Куршумли Ан
22:30 / ФИЛМ / Вајање вибрации – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
22:30 / ФИЛМ / Пеколни спомени – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
23:00 / МУЗИКА / Концерт – 13.МаkeDox / Куршумли Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Инфлуенсери / МКЦ

ЧЕТВРТОК • 25.08.2022
14:30 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Кино Манаки / Битола
18:30 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Голема сала на Центар за култура / Битола
20:00 / ИЗЛОЖБА / Shelf Jungle / Буква
20:00 / ИЗЛОЖБА / Поезија во боја / Кафе Ли
20:00 / ТЕАТАР / Чекална / МКЦ
20:30 / ФИЛМ / Мечки давежи – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
20:30 / ФИЛМ / Поларис – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
21:00 / ФИЛМ / Во близина – 13,MakeDox / Куршумли Ан
22:30 / ФИЛМ / Крапска река – 13,MakeDox / Пред Куршумли Ан
23:00 / ФИЛМ / Истиот сон – 13.МаkeDox / Куршумли Ан
23:00 / ФИЛМ / Трње – 13.МаkeDox / Куршумли Ан

ПЕТОК • 26.08.2022
14:00 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Кино Манаки / Битола
18:00 / ИЗЛОЖБА / Друга приказна: Нова писменост #7 / Сули Ан
19:30 / ФЕСТИВАЛ / Бош фестивал 14 / Народен театар / Гевгелија
22:00 / ФИЛМ / Manaki Film Festival / Голема сала на Центар за култура / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поезија во боја / Кафе Ли

САБОТА 27.08.2022
18:00 / ЛИТЕРАТУРА / Друга приказна: Нова писменост #7 / МКЦ
19:30 / ФЕСТИВАЛ / Бош фестивал 14 / Гевгелија
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / Тупаници / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поезија во боја / Кафе Ли

НЕДЕЛА • 28.08.2022
15:30 / ЛИТЕРАТУРА / Друга приказна: Нова писменост #7 / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поезија во боја / Кафе ЛиКОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / ЛИТЕРАТУРА / Конкурс за постер инспириран од италјански стрип

ФЕСТИВАЛИ
03.09 / МУЗИКА / Здраво млади 12 / МКЦ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Гаја Смилевска

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ