• Немате производи во кошничката.
TOP

КАЈ УМЕТНОСТА ИМА ПОТРЕБА ОД ВИСТИНА, НЕ ОД ИСКРЕНОСТ


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Кај уметноста има потреба од вистина, не од искреност.“ – Казимир Малевич.

ПОНЕДЕЛНИК • 23.11.2020
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

ВТОРНИК • 24.11.2020
19:00 – 20:30 / КОНЦЕРТ / ДММ2020 С3Е1: Симон Трпчески и пријателите / Македонска Филхармонија / Скопје
19:00 – 20:45 / ТЕАТАР / 45. МОТ | Универзална во пламен – трагедија во шест декади / Универзална сала / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

СРЕДА • 25.11.2020
18:00 – 19:30 / [ОНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / Новиот виртуелен свет / Semos Education
18:30 – 21:30 / ПРЕДАВАЊЕ / Предавање на Ејал Вајзман / Музеј на современа уметност / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

ЧЕТВРТОК • 26.11.2020
18:00 – хх:хх / РАБОТИЛНИЦА / Art attack / Везилка / Безистен / Битола
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / Колаж / Македонска Филхармонија / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

ПЕТОК • 27.11.2020
19:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / Гала оперски концерт и „Болеро“ – М. Равел / МОБ / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

САБОТА • 28.11.2020
18:00 – хх:хх / ТЕАТАР / 45. МОТ | Херои 4:33 / МКЦ / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија

НЕДЕЛА • 29.11.2020
18:00 – хх:хх / ТЕАТАР / 45. МОТ | Херои 4:33 / МКЦ / Скопје
хх:хх – хх:хх / [OНЛАЈН] ИЗЛОЖБА / 3ТО ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ГРАФИЧКО БИЕНАЛЕ 2020 / Друштво на ликовни уметници на Македонија


КОНКУРСИ

/


ФЕСТИВАЛИ

/

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Анастасија Милевска [тема: Extension]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ