• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 24.10 - 30.10.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 24.10 -30.10


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •24.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / Кенди / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ВТОРНИК • 25.10.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Каде одиме…? – Стефан Димовски / Галерија КО=РА
20:00 / ТЕАТАР / Разведи ме / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Голем формат – ДЛУМ / Дом на АРМ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

СРЕДА • 26.10.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Пикасо можеби јас – Филип Фидановски / ЦК Кочо Рацин / Кичево
19:00 / ИЗЛОЖБА / Дела на Жарко Јакимовски / МАНУ
19:00 / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ
20:00 / ТЕАТАР / Мој термин / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија

ЧЕТВРТОК • 27.10.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Портретот во фокусИлија Аџиевски / Даут пашин амам
20:00 / ТЕАТАР / Така зборуваше Гертруда / Драмски театар
20:00 / ИЗЛОЖБА / Со љубов од Битола / Kинотека на РС Македонија
20:00 / МУЗИКА / Банда / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија

ПЕТОК • 28.10.2022
19:30 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Превез – Иван Стојановски / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Така зборуваше Гертруда / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Со љубов од Битола / Kинотека на РС Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / ДЛУМ – Годишна изложба / Национална галерија

САБОТА 29.10.2022
20:00 / МУЗИКА / Рајмонда – Александар Глазунов / Национална опера и балет
21:00 / МУЗИКА / Репетитор / MKЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Со љубов од Битола / Kинотека на РС Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Look up! – Ертунч Сали / КИЦ

НЕДЕЛА • 30.10.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Со љубов од Битола / Kинотека на РС Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦКОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / Kонкурс за годишната стрип награда „ЛИФТ“ #5 / Издавчка куќа Темплум

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ