• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 25.04-01.05


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК • 25.04.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / На тенок мраз / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ВТОРНИК • 26.04.2022
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Сонцестој / МКЦ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Ерусалим / Градска уметничка галерија / Струмица
20:00 / ТЕАТАР / My name is Goran Stefanovski / Драмски театар
20:00 / ТЕАТАР / Мој термин / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / На тенок мраз / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

СРЕДА • 27.04.2022
12:00 / МУЗИКА / Перформанс-Меeting- Јулија Кастелучи / KСП – Центар Јадро
20:00 / ИЗЛОЖБА / Предраг Урошевиќ – Пепи / МКЦ
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / Гласови / Театар Чекори
20:00 / ТЕАТАР / Чудна случка со кучето во ноќта / Драмски театар
20:00 / ТЕАТАР / Не се клади на Енглези / МНТ
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Најосаменото место на Симеон Јанков / Буква
20:00 / ТЕАТАР / Подрум / Театар за деца и младинци
[во тек] / ИЗЛОЖБА / На тенок мраз / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ЧЕТВРТОК • 28.04.2022
12:00 / ИЗЛОЖБА / Актови – Каранфилова и Таневска / Галерија ФЛУ
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Емотивен талог / МКЦ
20:00 / МУЗИКА / Теремин – Вокс фантазија / Филхармонија
20:00 / МУЗИКА / Меморијален концерт во чест на Александар Николовски / МКЦ
20:00 / ТЕАТАР / Мојот маж / Драмски театар
21:00 / ТЕАТАР / Глумици / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / На тенок мраз / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ПЕТОК • 29.04.2022
12:00 / МУЗИКА / Филхармонија патува во вселената – концерт за деца / Филхармонија
20:00 / ИЗЛОЖБА / Im really confused Душан Стефановски / КСП ЈАДРО – Центар
20:00 / ТЕАТАР / Драг Вардар / МКЦ
20:00 / ТЕАТАР / Странци / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Актови – Каранфилова и Таневска / Галерија ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / На тенок мраз / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

САБОТА • 30.04.2022
14:00 / МУЗИКА / Меѓународниот ден на џезот / Плато – Филхармонија
21:00 / ТЕАТАР / Зборот што почнува со М / МКЦ
21:00 / МУЗИКА / Сара Ренар / МКЦ – Сала Фросина
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Актови – Каранфилова и Таневска / Галерија ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / На тенок мраз / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

НЕДЕЛА • 01.05.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Актови – Каранфилова и Таневска / Галерија ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / На тенок мраз / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУКОНКУРСИ
[во тек] / КОНКУРС / Oтворен повик за наградата Дeнес 2022 / Факултет за работи што не се учат – ФРУ
[во тек] / КОНКУРС / Во рамките на Места на дарежливост -трансформативни станици / КСП Центар Јадро


ФЕСТИВАЛИ
/

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ