11 ОБУКИ ЗА ДИЗАЈН + УМЕТНОСТ

уписите се во тек! почеток: 25 март
  • No products in the cart.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 25.07-31.07


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •25.07.2022
20:30 / МУЗИКА / Афион / Сули Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

ВТОРНИК • 26.07.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / За Скопје / МКЦ
21:00 / ФИЛМ / Земјата е сина како портокал – Летно кино / МСУ
21:00 / МУЗИКА / Вечер на ЕУ – Охридско лето / Црква св. Софија / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

СРЕДА • 27.07.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Скопски колажи; претставување на Валентина Бакти / Буква
21:00 / ФИЛМ / Дождов никогаш нема да запре – Летно кино / МСУ
21:00 / МУЗИКА / Пијано дуо – Охридско лето / Црква св. Софија / Охрид
21:00 / ТЕАТАР / Галеб – Охридско лето / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

ЧЕТВРТОК • 28.07.2022
21:00 / МУЗИКА / МММ – Музичка младина на Македонија – Охридско лето / Црква Св. Софија / Охрид
21:00 / ФИЛМ / Далечниот лаеж на кучињата – Летно кино / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Годишна изложба на ДЛУБ / КЦ Магаза / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

ПЕТОК • 29.07.2022
20:30 / МУЗИКА / Ненад (Брус) vs Марко Зад Аголот / КСП Центар – Јадро
21:00 / МУЗИКА / Италијанска  вечер – Охридско лето / Црква Св. Софија / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

САБОТА 30.07.2022
19:00 / TEATAР / Немаме резервна планета – Охридско лето / Долни Сарај / Охрид
21:00 / МУЗИКА / Француска вечер Квартет Агате – Охридско лето / Црква Св. Софија / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ

НЕДЕЛА • 31.07.2022
21:00 / МУЗИКА / Весна Ѓиновска Илкова, Кристина Светиева, Ѓорѓи  Цуцковски – Охридско лето / Црква св. Софија / Охрид
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Полска школа на колажЖмијевски и Алтхамер / МСУ
КОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / ЛИТЕРАТУРА / 100 000 поети за промена
[во тек] / ДИЗАЈН / 18. Интернационална изложба на архитектурата во Венеција во 2023 година

ФЕСТИВАЛИ
03.09 / МУЗИКА / Здраво млади 12 / МКЦ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ