• Немате производи во кошничката.
Неделен културен информатор Андреј Павлов НКИ СКАЛА

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 26.09 -02.10


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •26.09.2022
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Јазикот е чудна ѕверка – Марина Костова / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретро: телесни ретроспективи – Јана Јакимовска / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Во кревет / Младински Културен Центар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ВТОРНИК • 27.09.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклон Шејла Камериќ / Чифте амам
21:00 / МУЗИКА / Ковач / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретро: телесни ретроспективи – Јана Јакимовска / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

СРЕДА • 28.09.2022
19:19 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Пандемија и постхуманизам – Иван Џепароски / КИЦ
21:00 / ТЕАТАР / Глумици / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретро: телесни ретроспективи – Јана Јакимовска / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ


ЧЕТВРТОК • 29.09.2022
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА /  Слобода А – Ана Голејшка Џикова / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретро: телесни ретроспективи – Јана Јакимовска / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

ПЕТОК • 30.09.2022
19:19 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / За една кратка урбана љубов што стравуваше да се нарече себеси така – Елена Пенџова / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Така зборување Гертруда / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретро: телесни ретроспективи – Јана Јакимовска / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Чувства и движење – Владимир Илиевски / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Мојот универзумАгрон Абдули / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Почетокот на крајотАндреа Ангеловска / Дом на култура Кочо Рацин
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

САБОТА 01.10.2022
20:00 / МУЗИКА / Госпоѓиците од Авињон / Национална опера и балет
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / Така зборување Гертруда / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретро: телесни ретроспективи – Јана Јакимовска / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУ

НЕДЕЛА • 02.10.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретро: телесни ретроспективи – Јана Јакимовска / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Доаѓаме со поклонШејла Камериќ / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Над вода – под вода / Галерија Рудиќ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Симон Узуновски / МСУКОНКУРСИ
/

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ