• Немате производи во кошничката.
TOP

ЕДНОСТАВНОСТА НЕ Е ЦЕЛ. ТАА Е ПРОДУКТ ОД ДОБРА ИДЕЈА И СКРОМНИ ОЧЕКУВАЊА


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Едноставноста не е цел. Таа е продукт од добра идеја и скромни очекувања.“ – Пол Ранд.

ПОНЕДЕЛНИК • 26.10.2020
20:00 – хх:хх / ИЗЛОЖБА / VITA / Филип Петковски / МКЦ / Скопјe
20:00 – 21:30 / КОНЦЕРТ / DMM2020 S2E5 / Мозаик – Скопски дувачки квинтет / Музеј на македонската борба / Скопје

ВТОРНИК • 27.10.2020
12:00 – 20:00 / ИЗЛОЖБА / Буниште / Тома Димовски / Факултет за ликовна уметност / Скопјe
19:00 – 20:30 / ИЗЛОЖБА / Фотографија 20/20 / Кинотека на Северна Македонија / Скопје

СРЕДА • 28.10.2020
/

ЧЕТВРТОК • 29.10.2020
20:00 – 21:00 / ТЕАТАР / Дневникот на лудиот 2: ЧОВЕКОЈАДСТВО / Социјален Центар ДУЊА / Скопје
20:00 – 21:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / 101 сонет од една чудна пролет / Владимир Мартиновски / МКЦ / Скопје
20:00 – хх:хх / КОНЦЕРТ / Метроном / Филхармонија / Скопје

ПЕТОК • 30.10.2020
19:00 – 20:00 / ТЕАТАР / Јованче и Марика / Куклена претстава / Театар за деца и младинци / Скопје

САБОТА • 31.10.2020
20:00 – 21:00 / ТЕАТАР / Партија Реми / Драмски театар / Скопје
19:00 – 21:00 / КОНЦЕРТ / Skopje Drum Fest 2020 / МКЦ / Скопје

НЕДЕЛА • 01.11.2020
/


КОНКУРСИ

/

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева
Илустрација на насловна: Филип Бојковски [тема: Парадигма]

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ