• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 28.11 - 04.12.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 28.11 – 04.12


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •28.11.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам”
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи – Дејан Иванов-Маргуш / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Mелек – аудио-визуелна инсталација – Адем Салиу / КИЦ

ВТОРНИК • 29.11.2022
20:00 / ТЕАТАР / Работи за кои не зборуваме / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Студентска уметничка изложба инспирирана од ликот и делото на Лазар Личеноски / Куќа Музеј Лазар Личеноски

СРЕДА • 30.11.2022
12:00 / ЛИТЕРАТУРА / Концепт за ликовен изразпредавање на професор Душан Перчинков / МСУ
20:00 / ТЕАТАР / Едвард раце ножици / Театар за деца и младинци
20:00 / ТЕАТАР / Последната лента на Крап / МНТ
20:00 / TEATAР / Чудна случка со кучето во ноќта / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам

ЧЕТВРТОК • 01.12.2022
20:00 / МУЗИКА / Koнцерт во чест на Љубомир Бранчѓолица / Национална опера и балет
19:30 / ИЗЛОЖБА / Точки на интерес – Живко Јаневски / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам

ПЕТОК • 02.12.2022
20:00 / МУЗИКА / Дон Кихот – Лудвиг Минкус / Национална опера и балет
20:00 / ФИЛМ / ПРОЕКЦИЈА / Мими / ФДУ
21:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Засолниште во времето – Георги Господинов / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам

САБОТА 03.12.2022
11:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Тркалаланица / КСП Центар Јадро
20:00 / ТЕАТАР / Работи за кои не зборуваме / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам


НЕДЕЛА • 04.12.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амамКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ