• Немате производи во кошничката.
неделен кутлурен информатор

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 29.08 -04.09


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •29.08.2022
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / 2. Скопски поетски фестивал / Буква
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Shelf Jungle / Буква

ВТОРНИК • 30.08.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Огниште на Предраг Илиевски / Ко-Ра
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / 2. Скопски поетски фестивал / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Shelf Jungle / Буква

СРЕДА • 31.08.2022
18:00 / МУЗИКА / CULT+ALT+REPEAT 2022 / Радио Моф
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / 2. Скопски поетски фестивал / МКЦ
20:00 / ФИЛМ / Носферату, симфонија на стравот / Кинотека на С. Македонија
20:00 / МУЗИКА / Прво па женско 10 / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Shelf Jungle / Буква

ЧЕТВРТОК • 01.09.2022
18:00 / ЛИТЕРАТУРА / 2. Скопски поетски фестивал / Буква
19:00 / ФИЛМ / Филмски новости : Приказни од Македонија / Кинотека на С. Македонија
19:30 / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија
20:00 / ФИЛМ / Фауст / Кинотека на С. Македонија

ПЕТОК • 02.09.2022
18:00 / ФИЛМ / Лили Марлен / Кинотека на С. Македонија
20:00 / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија
20:00 / МУЗИКА / Да прославиме заедно / Филхармонија
20:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Круг на права линија на Софија Тодороска / Буква
20:00 / ФИЛМ / Патување во ноќта / Кинотека на С. Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија

САБОТА 03.09.2022
18:00 / МУЗИКА / Здраво Млади #12 / МКЦ
18:00 / ФИЛМ / Бракот на Маријана Браун / Кинотека на С. Македонија
20:00 / ФИЛМ / Генралот / Кинотека на С. Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галерија

НЕДЕЛА • 04.09.2022
18:00 / ФИЛМ / Копнежот на Вероника Фос / Кинотека на С. Македонија
20:00 / МУЗИКА / Ла, Ла, Ла… / Национална опера и балет
20:00 / ФИЛМ / Паробродот Вил Џуниор / Кинотека на С. Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хиперактвен агорафобик – Ертунч Сали / Парк на франкофонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Откривање / Национална галеријаКОНКУРСИ
[во тек] / ДИЗАЈН / ЛИТЕРАТУРА / Конкурс за постер инспириран од италјански стрип

ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ