• Немате производи во кошничката.
TOP

КАЈ УМЕТНОСТА ИМА ПОТРЕБА ОД ВИСТИНА, НЕ ОД ИСКРЕНОСТ


НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР
„Кај уметноста има потреба од вистина, не од искреност.“ – Казимир Малевич.

ПОНЕДЕЛНИК • 30.11.2020
20:00 – 22:00 / ИЗЛОЖБА / Архиметрии / Андријана Тилиќ / МКЦ

ВТОРНИК • 01.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
20:00 – 22:00 / ИЗЛОЖБА / Архиметрии / Андријана Тилиќ / МКЦ
21:00 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ФИЛМ / Спротивноста на нештата / 45. MOT 2020

СРЕДА • 02.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
18:00 – хх:хх / [ОНЛАЈН] РАБОТИЛНИЦА / Работилници за режисери и студенти по режија / Иван Поповски
19:30 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ФИЛМ / Кожурец / 45. MOT 2020
20:00 – 22:00 / ИЗЛОЖБА / Архиметрии / Андријана Тилиќ / МКЦ

ЧЕТВРТОК • 03.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
12:00 – хх:хх / ИЗЛОЖБА / Четриесет години љубов кон уметноста на Власта Делимар / Плоштад „Македонија“ / Скопје
18:00 – 20:00 / [ОНЛАЈН] ФИЛМ / Лоунли планет / 45. MOT 2020
20:00 – xx:xx / КОНЦЕРТ / Бетовен #3 / Емир Имеров,  Александар Кагановски, Ваг Папијан / Филхармонија

ПЕТОК • 04.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
18:00 – хх:хх / [ОНЛАЈН] РАБОТИЛНИЦА / Работилници за режисери и студенти по режија / Иван Поповски
19:00 – хх:хх / [ОНЛАЈН] ФИЛМ / Ајхаман во ерусалим / 45. MOT 2020
хх:хх – хх:хх / [ОНЛАЈН] ФИЛМ / Сеќавање за Сион / 45. MOT 2020

САБОТА • 05.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
12:00 – хх:хх / [ОНЛАЈН] РАБОТИЛНИЦА / Работилници за режисери и студенти по режија / Иван Поповски
18:00 – 19:00 / ТЕАТАР / Херои 4:33 / 45. MOT 2020 / МКЦ / Скопје

НЕДЕЛА • 06.12.2020
10:00 – 18:00 / ИЗЛОЖБА / 30 години уметност / Решат Амети / Даут пашин амам / Скопје
18:00 – 19:00 / ТЕАТАР / Херои 4:33 / 45. MOT 2020 / МКЦ / Скопје


КОНКУРСИ

РОК 10.01.2021 / Меѓународен поетски конкурс „Антево слово 20/21“


ФЕСТИВАЛИ

30.11/06.12.2020 / Мобил филм фестивал

 

____
ПРИГОТВИЈА


Главен и одговорен уредник на пишувачки оддел: Бинаса Дрндар
Уредник на рубрика: Ана Рунчева

 

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ