• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 31.10 - 06.11.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 31.10 – 06.11


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •31.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / Разнесени / Железничка станица Скопје
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ

ВТОРНИК • 01.11.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Реинкарнација – Предраг Јаневски – Драшко / КСП Центар – Јадро
20:00 / МУЗИКА / Мегдан / Филхармонија
20:00 / МУЗИКА / РајмондаАлександар Глазунов / Национална опера и балет
20:00 / ТЕАТАР / Не се клади на Енглези / МНТ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Сетилни експресии – Стефан Младеновски / ФЛУ
20:30 / ТЕАТАР / 30. Скомрахи 2022 / ФДУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Noise – Верица Димеска / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ

СРЕДА • 02.11.2022
20:00 / МУЗИКА / Фузија / Филхармонија
20:00 / ИЗЛОЖБА / Мал формат / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Маргинална уметност / ФЛУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Реинкарнација – Предраг Јаневски – Драшко / КСП Центар – Јадро

ЧЕТВРТОК • 03.11.2022
19:30 / ИЗЛОЖБА / Ретроспективна изложба на Јана Манева – Чуповска / Национална галерија
19:30 / ТЕАТАР / Ладен воздух ::: Ода на женската фантазија / МКЦ
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / Госпоѓица Јулија / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Кармен / Драмски театар
20:00 / ТЕАТАР / Измамници / Дом На Култура Димитар Влахов
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Реинкарнација – Предраг Јаневски – Драшко / КСП Центар – Јадро

ПЕТОК • 04.10.2022
20:00 / ТЕАТАР / Странци / Драмски театар
20:00 / ИЗЛОЖБА / Емоции – Никола Смилков / КИЦ
20:00 / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ
20:00 / МУЗИКА / Болеро – Морис Равел / Центар за култура / Гевгелија
21:00 / ЛИТЕРАТУРА / Поетска епизода #2 / Буква

САБОТА 05.11.2022
20:00 / ТЕАТАР / Странци / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Госпоѓиците од Авињон / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУ

НЕДЕЛА • 06.11.2022
14:00 / ТЕАТАР / Детска театарска претстава – Чувари на планетата / Јавна соба
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињатаДритон Селмани / МСУКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ