• Немате производи во кошничката.

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 09.05-15.05


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК • 09.05.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ВТОРНИК • 10.05.2022
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Денот на црвот од Симона Јованоска / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
20:00 / ТЕАТАР / Чудна случка со кучето во ноќта / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

СРЕДА • 11.05.2022
20:00 / МУЗИКА / ПРЕМИЕРА / Норма – Винченцо Белини / Национална опера и балет
20:00 / ИЗЛОЖБА / Предавање на уметницата Наташа Неделкова / МСУ
20:00 / ТЕАТАР / Само глас / МНТ
20:00 / ТЕАТАР / Птица со главата меѓу нозе / Драмски театар
20:00 / ТЕАТАР / Подрум / Театар за деца и младинци
20:00 / ТЕАТАР / Срам / Паблик рум
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / Пациенти / КИЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ЧЕТВРТОК • 12.05.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Хартии – Сергеј Андреевски / Музејот на македонската борба за самостојност
20:00 / ТЕАТАР / Последната лента на Крап / MНТ
20:00 / ТЕАТАР / Странци – 50-та изведба / Драмски театар
20:00 / ИЗЛОЖБА / Олимпија Стојчева Камчева / МКЦ
21:00 / ТЕАТАР / Глумици / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

ПЕТОК • 13.05.2022
20:00 / ТЕАТАР / Мојот маж / Драмски театар
20:00 / ТЕАТАР / Пациенти / КИЦ
21:00 / ТЕАТАР / Петок 13 во куќа на духови / Социјален центар Дуња
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хартии – Сергеј Андреевски / Музејот на македонската борба за самостојност
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

САБОТА • 14.05.2022
20:00 / ИЗЛОЖБА / Несоница за двајцаСлавко Круниќ / МКЦ
20:00 / ТЕАТАР / Како да се ограби банка / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Госпоѓиците од Авињон / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хартии – Сергеј Андреевски / Музејот на македонската борба за самостојност
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУ

НЕДЕЛА • 15.05.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Хартии – Сергеј Андреевски / Музејот на македонската борба за самостојност
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Tokyo glitched – Симон Калајџиев / Паблик рум
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Домашна атмосфера – Дејвид Стоилковски / Центар за култура Трајко Прокопиев / Куманово
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Изведувајќи го безличното/Манифестирање на спекулумот / МСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Димитар Кондовски – Ретроспективна изложба / Даут Пашин Амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Пејзажи на восхитотсамостојна изложба на Дарко Алексовски / МСУКОНКУРСИФЕСТИВАЛИ
21.05 / Добро утро креативци 2.0 / Паблик рум

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ