11 ОБУКИ ЗА ДИЗАЈН + УМЕТНОСТ

уписите се во тек! почеток: 25 март
  • No products in the cart.

Меглена (плетен крем фустан)

3,000.00ден

Out of stock

Info

Description

Бренд
Бренд кој се стреми кон уникатност, поместување на граници како и рушење на стереотипи во модниот свет, а истовремено да биде посакуван од поголема група на клиенти поради трендовскиот изглед на дизајните. Цели кон подигнување на свеста, прифаќање на диверзитот и комуникација преку облеката. Достапни и секогаш расположени за помош и комуникација со ценетите клиенти.

Колекција
Како модно и еколошки освестен бренд, оваа нова колекција да ја промовира одржливата мода. При самото производство на колекцијата е посветено крајно внимание на заштита на природата, без создавање на отпад, користејќи рециклирани материјали, фабрички остатоци од материјали и нивна реупотреба. Истото така голем акцент се става на начинот на производство при кој безрезервно се почитуваат работничките права и нема експлоатација на нивниот труд. Брендот ја задржува својата уникатност и малите производствени количини.

Дизајнер
Стефанија Насеска е дипломиран модел дизајнер кој својата кариера професионално ја гради веќе 11 години. Основач на истоимениот моден бренд преку кој ја изразува својата креативност и револуционерен дух. Како дизајнер од пред неколку години е дел од тимот на американскиот модел бренд Hottie+Lord. Континуирано во својата кариера внесува новитети и од оваа сезона го воведува својот бренд во полето на одржлива мода. Нејзината кариера ја темели врз дизајнирањето на женска гардероба, но од неодамна во својот бренд воведува како машка така и детска облека.

Additional information

Бренд

Стефанија Насеска

Материјал

50%памук, 50%април

ФИТ/Детали

Широк фустан со паднат ракав и Y форма (шал плетка)
Рачно перење, пеглање со пареа

Број

Една големина