• Немате производи во кошничката.

Макраме полуфустан од гумиран конец

10,000.00ден

1 на залиха

Инфо:

Опис

Колекција
„Муур“ е прослава на сè она во што верувам. Отпечаток, жиг на едно време.“ – истакнува Тошева. Во составот на моделите се застапени текстурирани еколошки материјали во природни тонови, како што се рустичниот памучен жакард, конопот и јутата проткаени со сирова свила, муслин од органски коноп и лен со European Flax® сертификат. За првпат дизајнерката работи со макраме – древна техника на рачно врзување јазли. Секое од парчињата има посебна приказна, деликатно поврзувајќи ги минатото и сегашноста. Налик на „муур“ за старо-новото време. Со секое купено парче облека од „Муур“ ќе се засади дрво именувано според купувачот, и тоа на различни локации во државата благодарение на партнерската соработка со Трибенкс.

Дополнителни информации

Бренд

Ирина Тошева

Материјал

гумиран конец

Број

/

Детали

Макраме е древна техника на рачно врзување јазли.
Едно квадратче со димензии 5 х 6 цм е создадено од дури 526 јазли.