• Немате производи во кошничката.

ЧИТАНКА // 004 // ЗА СЛОБОДАТА ИЛИ СТОПУВАЊЕТО СО ОКЕАНОТ

Серија од аудио-визуелно претставување на текстови, колумни и есеи, објавени дигитално и во првото печатено издание на „Скала магазин“. 

ЧИТАНКА // 004  
ТЕКСТ: За слободата или стопувањето со океанот
АВТОР: Ѓоко Здравески

РЕЖИЈА: Дејан Џолев
MОНТАЖА: Виктор Стојков
ИЛУСТРАЦИЈА: Ива Јованова
ЧИТА: Ана Голејшка Џикова
КООРДИНАТОР НА ПРОЕКТ: Елена Божиновска

-- --
Главен уредник: Дејан Џолев

Овој проект е поддржан од Democracy Lab и Young Cities. Мислењата, откритијата и заклучоците или препораките изнесени овде се на авторите, и не ги одразуваат оние на Democracy Lab и Young Cities.

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ