• Немате производи во кошничката.
TOP

Официјално и единствено писмо на поими: Марија Цвеевска


АЗБУКА НА АКАДЕМИЈА ЗА ПРОДУКТ ДИЗАЈН


Марија Цвеевска е машински инженер и студент на Академијата за продукт дизајн.

При секој дизајн, на прво место, според неа, треба да стои еколошкиот фактор. Таа има голема желба за создавање продукти кои придонесуваат кон одржлив развој. Во моментов ја практикува својата љубопитност како уредник на рубриката Дизајн процес.

 

 

 

 АВТОР НА ИЛУСТРИРАНА АЗБУКА: МАРИЈА ЦВЕЕВСКА


 

Д / Дитер Рамс

 

М / Мимикрија


Н / Нумерички контролирани машини


 


_________________________________
ТВ РЕДАКЦИЈА

РЕЖИЈА Диме Данов
КАМЕРА Верче Стефановска
МОНТАЖА Виктор Стојков,Стојан Ајтов
ТОН Милан Димитриев
АНИМАЦИЈА Виктор Стојков

СЕТ АСС.
Илијана Такашманова
Сара Прилепчанска
Марија Јаќоска


 

Mултидисциплинарен уметник. Некои од вас ќе го препознаете од поетски збиднувања, други од фотографски кругови... А ние го запознавме како студент на Академијата за визуелни уметности во Џолев и уметностите. Одличен познавач на филмската уметност, светската литература, љубопитен истражувач, трпелив сонувач.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ