• Немате производи во кошничката.
TOP

Официјално и единствено писмо на поими: Коста Пановски


АЗБУКА НА АКАДЕМИЈА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ


Коста Пановски е студент на академијата за визуелни уметности при Џолев и уметностите
.

Коста им пристапува на улиците како антрополог. Неговата камера му служи во неговото етнографско истражување. Низ неговите фотографии дознаваме за приказни и аспекти од општеството кои не се опишуваат вербалнo. Такви што можат да се фатат само во едно ЧКРАП!

 АВТОР НА ИЛУСТРИРАНА АЗБУКА: КОСТА ПАНОВСКИ


 

В / Вилијам Еглестон

 

Ж / Жак Фреско


М / Метаморфоза Франц Кафка


С / Себастијао Салгадо


Т / Теренс Мекена


 


_________________________________
ТВ РЕДАКЦИЈА

РЕЖИЈА Диме Данов
КАМЕРА Верче Стефановска
МОНТАЖА Виктор Стојков Стојан Ајтов
ТОН Милан Димитриев
АНИМАЦИЈА Виктор Стојков

СЕТ АСС.
Сара Прилепчанска
Марија Јаќоска

 

Mултидисциплинарен уметник. Некои од вас ќе го препознаете од поетски збиднувања, други од фотографски кругови... А ние го запознавме како студент на Академијата за визуелни уметности во Џолев и уметностите. Одличен познавач на филмската уметност, светската литература, љубопитен истражувач, трпелив сонувач.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ