• Немате производи во кошничката.
TOP

Официјално и единствено писмо на поими: Маре Трајковска


АЗБУКА НА АКАДЕМИЈА ЗА МОДЕН ДИЗАЈН

Маре Трајковска е ментор на курсот по кроење и шиење во Џолев и уметностите.


Маре е дизајнер кој ги разбира доблестите зад дизајнот. Пред да го започне својот бренд МАТРА, таа поминала низ искуства кои не биле најдобро дизајнирани. Но, воделе кон осамостојување, и оформување вредности.

А тие искуства го информираат нејзиниот став. Модата, според неа, е баш тој оформен став, но воедно и задоволството да му се искаже тоа на светот.
АВТОР НА ИЛУСТРИРАНА АЗБУКА: МАРЕ ТРАЈКОВСКА


 

В / Вивиен Маер

 

Ж / Жоржет


Ѕ / Ѕуница


Р / Ready to wear


 


_________________________________
ТВ РЕДАКЦИЈА

РЕЖИЈА Диме Данов
КАМЕРА Верче Стефановска
МОНТАЖА Виктор Стојков Стојан Ајтов
ТОН Милан Димитриев
АНИМАЦИЈА Виктор Стојков

СЕТ АСС.
Илијана Такашманова
Сара Прилепчанска
Марија Јаќоска

 

Mултидисциплинарен уметник. Некои од вас ќе го препознаете од поетски збиднувања, други од фотографски кругови... А ние го запознавме како студент на Академијата за визуелни уметности во Џолев и уметностите. Одличен познавач на филмската уметност, светската литература, љубопитен истражувач, трпелив сонувач.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ