• Немате производи во кошничката.
TOP

Официјално и единствено писмо на поими: Мирјана Јосифоска


АЗБУКА НА АКАДЕМИЈА ЗА МОДЕН ДИЗАЈН


Мирјана Јосифовска е алумни на Академијата за моден дизајн во Џолев и уметностите.

При искуството со академијата, која за Мирјана е само едно од неколку обучувања во модниот дизајн, се здобила со доста практично знаење. Но, и подобро разбирање за идеите зад дизајнот. Со некои од нив претходно си играла во 2018 на работилницата Sustainable Story под менторство на Ирина Тошева. А, сега сонува за свое студио, кое ќе ја придвижува идејата за одржлива и зелена мода.

Во моментот ја финализира колекцијата која беше подготвена на академијата под менторство на проф. Никола Ефтимов. Со истата ќе се претстави на идниот Моден Викенд Скопје.
АВТОР НА ИЛУСТРИРАНА АЗБУКА: МИРЈАНА ЈОСИФОСКА


 

Ј / Јоџи Јамамото

 

Љ / Љубов Попова


З / Зелена мода


Р / Рециклирани материјали


 


_________________________________
ТВ РЕДАКЦИЈА

РЕЖИЈА Диме Данов
КАМЕРА Верче Стефановска
МОНТАЖА Виктор Стојков Стојан Ајтов
ТОН Милан Димитриев
АНИМАЦИЈА Виктор Стојков

СЕТ АСС.
Илијана Такашманова
Сара Прилепчанска
Марија Јаќоска

 

Mултидисциплинарен уметник. Некои од вас ќе го препознаете од поетски збиднувања, други од фотографски кругови... А ние го запознавме како студент на Академијата за визуелни уметности во Џолев и уметностите. Одличен познавач на филмската уметност, светската литература, љубопитен истражувач, трпелив сонувач.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ