• Немате производи во кошничката.
TOP
Image Alt

За Нас

Глас на новата сцена!

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.
Платформата е резултат на љубов помеѓу студентите, менторскиот кадар и менаџментот на Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“, со поддршка од Институтот за дизајн и технологија (ИДТ Скопје).
Целта на оваа платформа е студентите да бидат креатори и директни учесници во креативната заедница и, најважно, го даваат својот придонес кон зајакнување на севкупната индустрија.
Скала Магазин – од студентите за индустријата!

РЕДАКЦИЈА

Дејан
Џолев

dejan-300x300
Главен и одговорен уредник

Филмски режисер и визуелен уметник со јавно самостојно, групно и фестивалско претставување на филмски, театарски, фотографски, дизајнерски и пишани дела. Наградуван и пофалуван дома и во странство.

Последно јавно претставување, самостојна фотографска изложба “Тркалезни форми” во Галерија Прима Центар во Берлин, Германија.

Основач и ко-сопственик на Џолев и уметностите.

@dejan.djolev

Владо Србиновски

Креативен
лид

Визуелен уметник со широки познавања и интереси. Има долгогодишно работно искуство во филмската индустрија, а денес меѓу другото е зависен од илустрација. Владо е студент на Академијата за визуелни уметности во школата за дизајн и уметност Џолев и уметностите.

@_premigato

Бинаса
Дрндар

Главен уредник на пишувачки оддел

Студент на Архитектонскиот факултет и алумни во Џолев и уметностите од Академијата за визуелни уметности. Меѓу другото денес е мултидисциплинарен креативец и графички дизајнер во „Игор Делов студио“ и главен и одговорен уреник во пишувачкот оддел на Скала.

Диме
Данов

ТВ
уредник

Mултидисциплинарен уметник. Некои од вас ќе го препознаете од поетски збиднувања, други од фотографски кругови… А ние го запознавме како студент на Академијата за визуелни уметности во Џолев и уметностите. Одличен познавач на филмската уметност, светската литература, љубопитен истражувач, трпелив сонувач.

Антонио Станков

Уредник на фотографија

Хипер-продуктивен портрет и моден фотограф. Редовен студент при Универзитетот Американ колеџ [насока: Маркетинг] и студент во Џолев и уметностите на Академијата за визуелни уметности.

@stankovantonio

ОСТАНАТА РЕДАКЦИЈА

ТВ РЕДАКЦИЈА


Виктор Стојков Видеограф
Цоке Ајтов Снимател
Сара Прилепчанска Сет асистент
Верче Стефановска Сет асистент
Милан Димитриев Сет асистент
Марија Јаќовска Сет асистент

КРЕАТИВЕН ТИМ


Елена Стојковска Графички дизајнер
Сара Саралиева Графички дизајнер
Ребека Влаисављевиќ Графички дизајнер
Илијана Такашманова Графички дизајнер
Теа Стоименова Графички дизајнер
Марија Јаќовска Графички дизајнер
Бојан Матејин Графички дизајнер
Јасна Николова Графички дизајнер
Стевица Ѓорѓевски Графички дизајнер
Мартина Салова Чешновар Фотограф
Долорес Соколова Фотограф
Виктор Стојков Фотограф

АДМИН ТИМ


Георгиј Голабоски Девелопер
Николче Јакимовски Лектор
Кристина Крагујевска Правник
Ангела Николовска Приправник
Владанка Колева Финансии

ПИШУВАЧИ

КОЛУМНИСТИ


Суад Беговски – Сухи [театар]
Јелена Џокиќ [индустриски дизајн]
Кристина Крагујевска [интелектуална сопственост]
Крсто Златков [образование и кариера]
Драги Неделчевски [фотографија]
Дејан Џолев [филм]
Јована Филиповиќ [моден дизајн]
Теа Беговска [театар]

ДОПИСНИЦИ


Тодор Стојанов [моден дизајн]
Јована Јованова [индустриски дизајн]
Небојша Вилиќ [современа уметност]
Милан Мијалковиќ [современа уметност]

ХРОНИЧАРИ


Александра Милошеска [архитектура]
Марија Цвеевска [индустриски дизајн]
Ана Франгова [моден дизајн]
Јасна Николова [современа уметност]
Ана Рунчева [Културен билтен]
Бисера Гиновска [На скалички со…]
Марио Маневски [Графити Хром]
Дејан Џолев [Интервју]
Ева Таневска [Академија за моден дизајн]
Марија Јаќовска [Академија за визуелни уметности]
Марија Цвеевска [Академија за продукт дизајн]
Моника Коцева [Академија за графички дизајн]