• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 19.12-25.12.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 19.12 – 25.12


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •19.12.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј

ВТОРНИК • 20.12.2022
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / Трибина: Сите лица на Горан Стефановски / КСП Центар -Јадро
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Прозорецот – Јордан Коцевски / Градска Библиотека Браќа Миладиновци
19:30 / МУЗИКА / Стој, после! Од Почеток до Крај (со ѕвездите) / МКЦ Планетариум
20:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / За нас почнува живот / Драмски театар
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј

СРЕДА • 21.12.2022
19:00 / ЛИТЕАРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Водни Тела – Ана Аврамовска / Занаетчиски дом / Куманово
20:00 / МУЗИКА / Жизел – Адолф Адам / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј

ЧЕТВРТОК • 22.12.2022
20:00 / МУЗИКА / Гала новогодишен концерт / Филхрамонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ

ПЕТОК • 23.12.2022
20:00 / ТЕАТАР / Мајсторот за спомени / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ

САБОТА 24.12.2022

14:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Ведра – Јулијана Величковска / Градска Библиотека Браќа Миладиновци
20:00 / ТЕАТАР / Архангелот над Скопје / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

НЕДЕЛА • 25.12.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ