• Немате производи во кошничката.
скала академии за дизајн

„ГЛАС НА НОВАТА СЦЕНА“ – Финална дизајн изложба

Во духот на новата генерација на креативци, современите правци на дизајнот, прославуваме заедно со нашите студенти. „Глас на новата сцена“, затоа што единаесет години ја едуцираме креативната заедница.

Со голема радост ви ја претставуваме финалната изложба на студентите од академиите за графички дизајн, визуелни уметности, моден дизајн, ентериер и продукт-дизајн при „Скала“ -Школата за дизајн и уметност [поранешно „Џолев и уметностите“] 

Ве очекуваме на 13 октомври во просториите на Public Room во 20:00 часот.


Публиката ќе има можност да погледнете повеќе од 500 дела на 80 студенти од генерацијата 2022/2023 и тоа: фотографии, илустрации, филмови, графички дизајн решенија, дизајн на мебел, проекти за ентериерно уредување, модни креации и модни илустрации, како и работни процеси, технички цртежи, скици и сл.

Финалната изложба за дизајн е настан посветен на развојот на нашите студенти, претставување на нивните проекти, труд и посветеност за време на студирањето, но и пречек на нивните идни колеги кои своето ново поглавје на професионален развој го започнуваат на 16 октомври.

Непосредно пред самата изложба, ќе бидат доделени дипломи, признанија и награди за најуспешните студенти од генерaцијата 2022/2023, заокружувајќи го нивниот успех и посакувајќи им добредојде на новата генерација млади креативци.  

☆ Уписите за новата учебна 2023/24 се во тек! Повеќе информации:
https://djolevandthearts.edu.mk [новата генерација започнува на 16.10.2023].

Дизајн на постер: Андријана Антова / графички дизајнер во „Скала“ и алумни-студент на Академијата за графички дизајн

АКАДЕМИЈА ЗА ГРАФИЧКИ ДИЗАЈН

Александар Сандов, Бојана Владева, Немања Пејиќ, Милена Кипријановска, Андреј Крстевски, Валентина Ѓорѓиева, Сара Фиданоска, Роза Белчовска, Александра Стојковска, Анастасија Србиноска, Станка Џекова, Александар Стевананџија, Јована Цинцароска, Mики Ракиџиев, Петар Алтанџиев, Марија Ангелова, Андреј Блажевски, Анастасија Димкова, Арнела Реџиќ, Цветанка Стоилова, Елеонора Шалевска-Горановска, Марија Стојановска, Јован Филиповски и Давид Пачемски.


АКАДЕМИЈА ЗА UX/UI+ ДИЗАЈН 

Андреј Стамевски, Ирина Чабуковска, Александар Јаневски, Анѓа Радевски, Ивана Коцева, Димитар Јосифоски, Јордан Рајков, Стефан Попов, Наташа Егуменовска, Адријана Чавкоска, Мила Пеникин, Марија Бежаноска, Младенчо Богојевски, Тијана Мирческа, Андреа Ангеловска, Тиана Димова и Александра Азманова.


АКАДЕМИЈА ЗА ВИЗУЕЛНИ УМЕТНОСТИ

Ана Попоска, Сара Богоева, Андријана Колевска, Стефан Петровски, Тоше Динев, Ангелче Петрушевски, Стефан Трпески, Андреј Арсенков, Емилија Голабоска, Иван Ѓекиќ и Марио Кузмановски.


АКАДЕМИЈА ЗА ЕНТЕРИЕР И ПРОДУКТ ДИЗАЈН

Стефани Андова, Николина Тасевска, Наталија Ангеловска и Ивана Латинска.


АКАДЕМИЈА ЗА МОДЕН ДИЗАЈН

Снежана Ефковска, Михаела Штерјова, Тиана Јовиќ, Слоботка Трендова, Симона Николовска, Велика Лешева, Орце Наумовски, Маја Матлијоска, Леонора Фетаи и Тони Петрушевски.


AКАДЕМИЈА ЗА PRODUCT OWNER

Пеѓа Галиќ, Марија Мишевска, Мариче Киркова, Огнен Симоновски, Наташа Костовска, Тања Атанасова-Ефтимова, Маја Манчевска, Катерина Јованова. 
МЕНТОРИ НА АКАДЕМИИ / АКАДЕМСКА 2022/23 год.:

Александар Ношпал, Aлександар Наумовски, Андреј Павлов, Антонио Станков, Апостол Тноковски, Благој Ѓелевски, Бранко Кордовски, Влатко Ристов, Гордана Вренцоска, Гоце Кралевски, Дарко Аницин, Дејан Џолев, Дејан Милосавлески, Данче Масларова Стојановска, Доротеј Нешовски, Елена Ванѓеловска, Зоран Кардула, Игор Георгиоски, Игор Георгиоски, Ирина Тошева, Илија Паунков, Јелена Џокиќ, Катерина Трпковска, Кристина Крагујевска, Крсто Златков, Михаил Ангелов, Небојша Вилиќ, Никола Узуновски, Никола Булески, Никола Кузелов, Петар Павлов, Петар Џон, Стефан Митески.


Ве очекуваме на најголемата студентска изложба оваа година во петте хали на Паблик рум // 13. октомври • 20 часот.

☆ Изложбата е поддржана од Министерство за култура на Република Северна Македонија и Скала магазин.

Ве очекуваме!
▷ Ние сме најголемата дизајн-заедница!
▷ Ние сме Скала! – 11 години Школа за дизајн.
076 266 740


Ве очекуваме!

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ