• Немате производи во кошничката.
TOP
Image Alt

Менторски осврт

векови сме далеку од слободата. затоа што сѐ уште од туѓите синџири се ослободуваме

Слободата е состојба на телото и умот, состојба на избор на движење, на избор на

Месец март, 2014 година, утро. Телефонски разговор со професорот Стефан Сидовски. Парафразиран

Автобуската станица во Сараево, Интернационален фестивал МЕСС, 2013 година, 10:00 ч. наутро. Моето прво пристигање

По повеќегодишните обиди за ново толкување и пополнување на утврдените историски дупки низ еден наратив

По повеќегодишните обиди за ново толкување и пополнување на утврдените историски дупки низ еден наратив

„Фустанот од Фортуни што таа вечер го носеше Албертина ми се чинњењ како пирмалива сенка

„Целата поента на фотографирањето е да не мора да ги објаснувате работите со зборови“ -

Еден автор сака своето авторско дело да го објави во јавноста. Размислува таквата објава да ја направи