• Немате производи во кошничката.
неделен културен информатор

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 26.12 – 01.01


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •26.12.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

ВТОРНИК • 27.12.2022
18:00 / МУЗИКА / Новогодишен концерт за деца / Филхармонија
19:00 / ТЕАТАР / ПРЕМИЕРА / Бакхи: Агава / МНТ
20:00 / ТЕАТАР / Тетовирани души / ФДУ
20:30 / ИЗЛОЖБА / Моден шоурум – колекција – Циклус / Јавна соба
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

СРЕДА • 28.12.2022
11:00 / МУЗИКА / 50 години МКЦ / МКЦ
13:00 / ИЗЛОЖБА / Повеќе од зборови  – Благоја Дрнков / Музеј на РС Македонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ

ЧЕТВРТОК • 29.12.2022
20:00 / МУЗИКА / Оревокршачка – Петар Илич Чајковски / Национална опера и балет
20:00 / ТЕАТАР / Животот е прекрасен / МНТ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Повеќе од зборови  – Благоја Дрнков / Музеј на РС Македонија

ПЕТОК • 30.12.2022
20:00 / МУЗИКА / Оревокршачка – Петар Илич Чајковски / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Повеќе од зборови  – Благоја Дрнков / Музеј на РС Македонија

САБОТА 3112.2022
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Повеќе од зборови  – Благоја Дрнков / Музеј на РС Македонија

НЕДЕЛА • 01.01.2023
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Повеќе од зборови  – Благоја Дрнков / Музеј на РС МакедонијаКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ