• Немате производи во кошничката.
Неделен Културен Информатор за 12.12-18.12.22 | Skala Magazine

НЕДЕЛЕН КУЛТУРЕН ИНФОРМАТОР ★ 12.12 – 18.12


[сите болдирани наслови се активни линкови до официјалниот евент]ПОНЕДЕЛНИК •12.12.2022
19:00 / ТЕАТАР / Ежето Снеже / Театар за деца и младинци
20:00 / ИЗЛОЖБА / Растителни пионери: освојувачи на нови светови / Галерија на Сули Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ

ВТОРНИК • 13.12.2022
19:00 / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј
21:00 / ТЕАТАР / Глумици / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Растителни пионери: освојувачи на нови светови / Галерија на Сули Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ

СРЕДА • 14.12.2022
13:00 / ИЗЛОЖБА / Замисли желба / Чифте Амам
18:30 / МУЗИКА / Новогодишен концерт / ДМБУЦ Илија Николовски-Луј
20:00 / ТЕАТАР / Диши / Драмски театар
21:00 / ТЕАТАР / Глумици / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Растителни пионери: освојувачи на нови светови / Галерија на Сули Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј

ЧЕТВРТОК • 15.12.2022
18:00 / TEATAР/ ПРЕМИЕРА / Обѕрни се во гневот / КСП Центар Јадро
20:00 / ИЗЛОЖБА / Јубилејна изложба: 55 години Киц / КИЦ
20:00 / ТЕАТАР / Вернисаж / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Сафи / Филхармонија
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Растителни пионери: освојувачи на нови светови / Галерија на Сули Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј

ПЕТОК • 16.12.2022
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Скала Магазин ⌁ второ печатено издание / Котур

20:00 / ФИЛМ / Циклус филмови на Анджеј Вајда / Кинотека на СР Македонија
20:00 / ФИЛМ / Гала филмска вечер | Изгубени илузии / Градско Кино Милениум
20:00 / МУЗИКА / Меѓа / Филхармонија
20:00 / ТЕАТАР / Чудесна терапија / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Кармина Бурана – Карл Орф / Национална опера и балет
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Растителни пионери: освојувачи на нови светови / Галерија на Сули Ан
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј

САБОТА 17.12.2022
18:00 / ФИЛМ / Циклус филмови на Анджеј Вајда / Кинотека на СР Македонија
19:00 / ЛИТЕРАТУРА / ПРОМОЦИЈА / Старите кина / МКЦ
19:30 / ИЗЛОЖБА / Премин-X – Вероника Камчевска и Горан Москов / КСП Центар Јадро
20:00 / МУЗИКА / Кармина Бурана – Карл Орф / Национална опера и балет
20:00 / МУЗИКА / Празнична Рапсодија III / Филхармонија
20:00 / ТЕАТАР / Кармен / Драмски театар
20:00 / МУЗИКА / Ехо – Зарина Првасевда / Офицерски дом / Битола
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Убавината на минливоста – Викторија Поповска / PrivatePrint
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музеј


НЕДЕЛА • 18.12.2022
17:00 / ТЕАТАР / Новогодишна авантура / Јавна соба
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Теофил Шулајковски Тофе – Ретроспективна изложба / Чифте амам
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Лаењето на облаците не ги повредува кучињата / Дритон Селмани / MСУ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Поради џезот – Оливер Белопета / МКЦ
[во тек] / ИЗЛОЖБА / Панта реи – Бојан Ковски / Археолошки музејКОНКУРСИ


ФЕСТИВАЛИ

 ____
ПРИГОТВИЈА

Уредник на рубрика: Марија Пејоска
Илустрација: Андреј Павлов

 

 

Скала Магазин е прва студентска платформа за дизајн и современа уметност, отворена за промоција на домашните млади креативци, поврзување на студентите и независните артисти со организациите и компаниите, како и следење и поддржување на културните настани и сцена.

ПОВЕЌЕ ОД АВТОРОТ