• Немате производи во кошничката.

Создавањето на светот (21 х 30 cm)

4,500.00ден6,200.00ден

Исчисти

Инфо:

SKU: EROTICA#006 Категорија

Опис

„Еротски графички илустрации“ се дел од истражувачкиот процес на магистерската дисертација “Актот и еротиката во сликарското творештво од XIX и раниот ХХ век – предизвик за создавање на современа модна илустрација” на авторката Александра Јовановска, под менторство на проф. Д-р Стојанка Манева Чупоска. Посебен акцент е ставен на претстава на машки и женски актови за време на хетеро и хомо сексуални активности. Илустрациите, од една страна се оценети како сурови, перверзни и неморални, а од друга страна како префинето еротични и храбри. За разлика од Бајрос, за чие дело “Приказни од спалната соба” бил уапсен и протеран од Германија, илустрациите на Јовановска беа само цензурирани од страна на национална галерија во ХХI век.

Aлександра Јовановска е моден дизајнер и илустратор. Таа е Доцент на насока моден дизајн, факултет за Дизајн и мултимедија, АУЕ-ФОН и ментор на предметот „Модна илустрација“ во Школата за дизајн и уметност „Џолев и уметностите“.

Дополнителни информации

Димензии21 × 30 cm
Паспарту

10x10cm

Автор

Александра Јовановска

Техника

Маркер и акварел на хартија со дигитална манипулација (дигитален печат)

Едиции

1 Авторски оригинал

Потпис

Напред