• Немате производи во кошничката.
TOP
Image Alt

Автор: Тодор Стојанов

Тодор е модниот дописник од Амстердам! Неговите месечни колумни преовладуваат со критички дискурс кон модниот бизнис (во Македонија). Задолжителна литература за сите студенти, модни дизајнери, модни претприемачи, сопственици на модни студија и конфекции.Тој е Доктор од областа на моден дизајн и инженеринг (Shanghai Donghua University). Работи како сениор координатор за обезбедување квалитет на Tommy Hilfiger и Calvin Klein во модната куќа PVH Corp. Основач на FDNM, платформа за претставување на внимателно избрани модни дизајнери и независни македонски брендови со рефинирана естетика.

Доколку до неодамна беше исклучително важно да се знае каде и како облеката е направена,

Инклузивноста и диверзитетот се неминовна потреба за успехот на секоја модна компанија којашто сериозно претендира

Високата мода што се создава како резултат на многу часовна, рачна работа во ателјеата на